top of page

OVER ONS

Strepen 2 Low Res.jpg

Missie

De trend van fast furniture - meubels gemaakt van goedkope materialen en bedoeld om slechts een korte periode gebruikt te worden - heeft een verwoestende impact op ons milieu. Wist je dat er alleen al in de Europese Unie en de US jaarlijks meer dan 23 miljard kilo aan meubels weggegooid worden? Hiervan wordt 90% verbrand of eindigt op de vuilnisbelt. Slechts een klein gedeelte wordt gerecycleerd.

Bij de productie van fast furniture wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van illegaal gekapt hout en worden giftige stoffen gebruikt voor de assemblage en afwerking. Daarnaast worden veel meubels en meubelstoffen geproduceerd onder dwangarbeid of kinderarbeid. 

Wij zijn van mening dat het kopen van tweedehands meubels een geweldige manier is om je persoonlijke impact op het milieu te verminderen. Vintage meubilair is immers vaak tijdloos, toegankelijk, uniek en gemaakt om een leven lang mee te gaan. 

Over Ons

Sputnik Vintage is het passieproject van Joke en Erik, opgericht in 2020.

We gingen graag naar markten op zoek naar unieke stukken, maar uiteindelijk kochten we zoveel zaken dat we ze onmogelijk allemaal zelf konden bijhouden.

We kopen en verkopen alleen wat we echt leuk vinden. We beperken ons niet tot een bepaalde stijl of ontwerper. We moeten vooral verliefd worden op de items die we vinden. Al onze stukken worden met zorg nagekeken en indien nodig gerestaureerd. 

We zijn gevestigd in België en van hieruit hebben we toegang tot andere Europese markten, zoals de Duitse, Franse of Nederlandse. Als je op zoek bent naar een specifiek stuk, mag je ons altijd contacteren en misschien kunnen we je helpen om het item van je dromen te vinden.

Onze showroom is geopend op afspraak. 

bottom of page